KRIJO SHPALLJE

Compare Listings

Adhanom Ghebreyesus a menționat, totuși, că raportarea a scăzut din unele țări cu venituri ridicate

Adhanom Ghebreyesus a menționat, totuși, că raportarea a scăzut din unele țări cu venituri ridicate

Decizia părinților de a reține tratamentul, a argumentat el, a fost luată deoarece copilul avea o deficiență mintală severă.

Acest lucru l-a determinat pe Reagan să promită sprijin pentru nou-născuți, iar Congresul a urmat rapid cu legislația Baby Doe.

Koop și-a îndreptat apoi amvonul asupra companiilor de tutun, făcând campanie cu succes pentru interzicerea reclamelor de tutun, în ciuda faptului că a fost ordonat să tacă de Donald T. Regan, care era șeful de cabinet al lui Reagan. Koop le-a spus parlamentarilor că tutunul este la fel de periculos ca heroina.

Publicitatea Baby Doe și tutun s-a dovedit a fi doar o încălzire pentru campania sa publică de educare a unei națiuni temătoare despre SIDA.

Raportul său de chirurg general din 1986 a introdus națiunea în conceptul de "sex sigur" și a determinat mass-media de știri să renunțe la termenul de profilaxie și să-l folosească "prezervative" in schimb. Când Casa Albă a renunțat la sprijinul pentru o campanie educațională națională despre SIDA, Koop a găsit o cale de a ocoli birocrația și a trimis informațiile prin poștă la peste 100 de milioane de gospodării americane.

După ce a părăsit funcția, a rămas în atenția publicului, în special cu site-ul său Dr.Koop.com, unul dintre primele site-uri de informații medicale.

Koop era absolvent al Cornell Medical College. A lucrat ca chirurg-șef la Spitalul de Copii din Philadelphia și ca profesor de medicină la Școala de Medicină a Universității din Pennsylvania (acum Școala de Medicină Perelman).

Koop era căsătorit cu fosta Elizabeth Flanagan și era tatăl a patru copii, Allen, Norman, David și Elizabeth. David a fost ucis într-un accident de alpinism când avea 20 de ani.

Rețineți că unele linkuri pot necesita abonamente.

Virusul Nipah a ucis acum 12 persoane în sudul Indiei și aproximativ 100 de familii cu contacte infectate sunt monitorizate. (Fox News)

Și pe frontul Ebola din Africa, planul de izolare al Organizației Mondiale a Sănătății presupune nu mai mult de 300 de infecții care apar în Republica Democrată Congo până în iulie. (Reuters)

Medicul din California se confruntă cu revocarea licenței pentru vânzarea MP3-urilor online, despre care pretindea că ar putea vindeca, Ebola, malarie, infecții ale vezicii urinare și alte boli. (Newsweek)

Irlanda a votat covârșitor pentru a slăbi restricțiile privind avortul și ar putea exista noi legi până la sfârșitul anului. (BBC)

"Riscant" genele schizofreniei examinate în STAT News.

Webcam-urile din NICU le permit părinților anxioși să țină pasul cu sugarii lor fără a compromite controlul infecției. (Știri Kaiser Health)

Lobby-ul companiei de tutun este creditat că a convins guvernul pakistanez să slăbească avertismentele de sănătate ale pachetelor de țigări. (Reuters)

Cercetătorii MIT dezvoltă o altă pilulă de diagnostic – aceasta folosește E. coli recombinantă pentru a detecta sângerările gastrice. (Medgadget)

Un MD acceptă importanța îngrijirii pline de compasiune. (Kevin MD)

Al doilea amendament este o problemă gravă pentru pacienții vârstnici cu demență. (New York Times)

Vox aruncă o privire asupra efectelor asupra sănătății alcoolului.

Morning Break este un ghid zilnic pentru noutățile și interesele de pe web pentru profesioniștii din domeniul sănătății, oferit de comunitatea MedPage Today. Ai un sfat? Trimite-l la noi: MPT_editorial@everydayhealthinc.com.

Se știe puțin despre modul în care coronavirusul COVID-19 afectează copiii mici, iar un mic studiu chinez a oferit puține răspunsuri.

O scrisoare de cercetare publicată în JAMA de Zhi-Jiang Zhang, MD, dr., De la Universitatea Wuhan și colegii săi au examinat nouă sugari cu COVID-19 și au găsit două puncte comune în toate cazurile: boala părea a fi ușoară, iar gruparea familială a avut loc pentru toți sugarii, adică toți provin dintr-o gospodărie cu cel puțin un membru al familiei infectat.

"Acest lucru arată că sugarii se infectează, dar cel puțin în acest [studiu], toți au avut o boală ușoară. Unii nu aveau simptome," a spus Waleed Javaid, MD, directorul Prevenirii și Controlului Infecțiilor la Muntele Sinai Downtown din New York.

"Acesta este un studiu retrospectiv, deci este limitat de informații documentate și care poate fi un defect, deoarece unele informații pot lipsi," Javaid, care nu a fost implicat în cercetare, a declarat pentru MedPage Today.

Chiar și oficialii CDC au părut descumpăniți când au fost întrebați cum COVID-19 poate afecta copiii.

"Au existat mai multe ipoteze de ce nu au existat atât de multe cazuri la copii," Nancy Messonnier, MD, director al Centrului Național al CDC pentru Imunizare și Boli Respiratorii, a declarat la un eveniment de presă recent. "O ipoteză este că au existat [infecții], dar au fost boli ușoare."

Messonnier a adăugat că, în cazul în care transmisia susținută a avut loc în SUA, păstrarea copiilor acasă de la școală ar putea fi o opțiune, având în vedere disponibilitatea "telescoala." Acest lucru ar limita potențial oportunitățile de transmisie.

Studii recente din China au sugerat că persoanele în vârstă cu boli cronice preexistente sunt cele mai expuse riscului de boală severă COVID-19 și deces.

Zhang și colegii săi au remarcat faptul că COVID-19 este mai probabil să afecteze bărbații în vârstă, în special cei cu comorbidități cronice, dar "au fost raportate puține infecții la copii." Acest studiu a examinat datele de la sugari spitalizați în perioada 8 decembrie 2019 – 6 februarie 2020 în China. Sugarii au variat de la vârsta https://harmoniqhealth.com/ro/urotrin/ de 1 lună la 11 luni.

Sindroamele clinice au variat, patru copii sugând febră, doi cu simptome ușoare ale căilor respiratorii superioare și unul descris fără simptome, care a fost testat doar pentru că un membru al familiei avea COVID-19. Timpul de la admitere la diagnostic a fost de 1-3 zile, au spus autorii.

Șapte copii erau fie din Wuhan, fie membri ai familiei erau în vizită la Wuhan, în timp ce unul nu avea legătură cu Wuhan și unul nu avea informații disponibile. Nici unul nu a necesitat terapie intensivă, ventilație mecanică sau a avut complicații severe.

Anchetatorii au observat că șapte din nouă copii erau fete, ceea ce este neobișnuit, având în vedere că cercetările anterioare au constatat procente mai mari de infecție la bărbați față de femei.

"Dacă sugarii de sex feminin pot fi mai susceptibili la infecția cu COVID-19 necesită studii suplimentare," Zhang și co-autori au scris.

Ei au ajuns la concluzia că, în special având în vedere gruparea familială, îngrijitorii adulți ar trebui "purtați măști, spălați-vă pe mâini înainte de contactul strâns și sterilizați jucăriile și vasele pentru copii."

"Trebuie să fim conștienți de faptul că sugarii vor fi infectați de cineva apropiat, de aceea trebuie să luăm în considerare limitarea contactului cu sugarii și copiii atunci când cineva este bolnav," Remarcă Javaid.

Zhang și colegii săi au adăugat că sugarii cu membri ai familiei infectați ar trebui monitorizați și evaluați "asigurați un diagnostic în timp util."

Ultima actualizare 19 februarie 2020

Dezvăluiri

Acest studiu a fost finanțat de Fundația Națională pentru Științe Naturale din China și de fondurile fundamentale de cercetare pentru universitățile centrale.

Autorii nu au dezvăluit niciun conflict de interese.

Sursa primara

JAMA

Referință sursă: Wei M, și colab "Noua infecție cu coronavirus la sugarii internați sub 1 an în China" JAMA 2020; DOI: 10.1001 / jama.2020.2131.

CDC va oferi laboratoarelor din SUA kituri de testare pentru noul coronavirus și se așteaptă noi cazuri, pe măsură ce se vor întoarce mai mulți americani din epicentrul focarului din provincia Hubei din China, a declarat miercuri un oficial al agenției.

Inițial, CDC va distribui aproximativ 200 de kituri către mai mult de 100 de laboratoare calificate din întreaga țară și încă 200 pentru a selecta laboratoare internaționale, fiecare kit având capacitatea de a testa 700-800 de probe de pacienți.

"Până la începutul săptămânii viitoare, ne așteptăm să existe o capacitate mult mai mare de testare de laborator mai aproape de pacienții noștri," Nancy Messonnier, MD, director al Centrului Național al CDC pentru Imunizare și Boli Respiratorii din Atlanta, a declarat în timpul unui briefing de presă.

Miscarea urmează unui anunț de marți de la FDA, care a emis o autorizație de utilizare de urgență pentru diagnosticarea în timp real a reacției în lanț a polimerazei CDC în timp real 2019-nCoV. Până acum, testul a fost utilizat exclusiv în laboratoarele CDC. Un rezultat pozitiv este indicativ a "probabil" infectie, a spus FDA, avertizand ca un rezultat negativ nu exclude neaparat infectia.

În apelul de presă de miercuri de la prânz, Messonnier a spus că nu au fost raportate noi cazuri confirmate în SUA de la sfârșit de săptămână. Dar nu după mult timp, oficialii din Wisconsin au declarat că au confirmat un nou caz, ducând totalul național la 12.

Messonnier a adăugat că 206 de persoane suspectate de a avea coronavirus au dat rezultate negative, în timp ce rezultatele pentru alte 76 sunt în așteptare.

CDC a anunțat, de asemenea, că alte patru zboruri vor sosi miercuri și joi, transportând pasageri americani care vor evacua din capitala Hubei, Wuhan, unde a început focarul și continuă să fie zona cea mai afectată. Starea de sănătate a pasagerilor va fi evaluată de personalul CDC la aterizare și toți vor fi în carantină timp de 2 săptămâni începând de la urcarea în zborul spre casă.

"Ne așteptăm la infecții confirmate în rândul acestora și a altor călători care se întorc din provincia Hubei," spuse Messonnier.

Messonnier a spus că nu a văzut niciun semn că răspândirea virusului a încetinit, dar a spus că CDC vede un "fereastră de oportunitate" să pregătească SUA în caz de răspândire mai largă în afara Chinei.

"Ne pregătim ca și cum ar fi o pandemie – asta este doar o bună sănătate publică cu bun simț – dar, desigur, sper că nu este," ea a spus.

Numerele actuale din SUA – 12 cazuri confirmate în total, fără decese – sunt un contrast puternic față de cele din China continentală, unde fiecare zi aduce știri despre mii de cazuri noi și zeci de decese. Numai marți, s-au raportat aproximativ 3.887 de cazuri noi și 65 de decese noi.

"Cele mai multe cazuri într-o singură zi de când a început focarul," a declarat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, dr., MSc, în cadrul unei conferințe de presă a OMS miercuri.

Până în prezent, 99% din cele aproape 25.000 de cazuri au avut loc în China, aproximativ 80% provenind din provincia Hubei, din care Wuhan este capitala. Adhanom Ghebreyesus a menționat, totuși, că raportarea a scăzut din unele țări cu venituri ridicate. Începând cu această scriere, toate cu excepția a două dintre cele 494 de decese au avut loc în China continentală.

OMS a anunțat că a lansat un plan strategic de pregătire și răspuns pentru a face față focarului, cu 675 milioane dolari necesari pentru a sprijini eforturile de prevenire, detectare și diagnosticare a noilor transmisii ale noului coronavirus în următoarele 3 luni în țările afectate.

img

ahmetgashi

Related posts

Naukowcy zidentyfikowali kilka zmiennych, które mogą zwiększać ryzyko śmiertelności

Naukowcy zidentyfikowali kilka zmiennych, które mogą zwiększać ryzyko śmiertelności"Od...

Continue reading
by ahmetgashi

No entanto, há um outro ângulo para a referida lei

No entanto, há um outro ângulo para a referida leiApós o final da campanha, as especulações...

Continue reading
by ahmetgashi

Prendi lo stagista il cui mentore inizia a spingere il suo corpo contro il suo durante l’intervento, per esempio

Prendi lo stagista il cui mentore inizia a spingere il suo corpo contro il suo durante...

Continue reading
by ahmetgashi